Hanga ma a Valencia ellen játszik (ÉLŐKÉP)

Ma délben lép először pályára ebben a spanyol bajnoki idényben a Laboral Kutxa színeiben pénteken az Euroligában már bemutatkozó Hanga Ádám, aki rögtön egy rangadón kell, hogy helyt álljon, hiszen a második helyezett Valencia érkezik Vitoriába. A derbit itthon is élőképpel nézhetjük végig, úgyhogy most vegyük is számba, mit érdemes tudnunk a feldobás előtt!
 

Laboral Kutxa (5-3 - Valencia Basket (7-1) (12:00)

A nyitányon egy ponttal kapott ki Barcelonában a nyáron Romain Satóval, Sam Van Rossommal, Oliver Lafayette-tel, Vladimir Lucsiccsal, Olakszij Pecserovval és Juan Trigueróval megerősített Valencia, melynek 11(!!!) játékosa átlagol ebben az alapszakaszban legalább hat pontot!

Hanga volt manresai csapattársa, Justin Doellman a maga 18,3-as pont-, illetve 6,1-es lepattanó átlagával egyértelműen a Perasovic-legénység vezére, de az Európa Kupában is szépen menetelő alakulatban Sato (13 pont, 6,3 lepattanó) is vezérnek számít, viszont a múlt héten a Monbust otthon csak négy ponttal verő Valencia nem számíthat a fiatal Bojan Dubljevicsre és a szintén sérült Lucsicsra sem, tehát Hanga posztján komoly gondokkal küzd a rivális.

A pénteken az Euroligában a Lietuvos Rytas két vállra fektetésével a Top 16-ba a jegyét már megváltó Laboralnál továbbra is hiányzik a Nocioni, Causeur kettős, de Hanga visszatérésével van elég fegyvere a baszk alakulatnak ahhoz, hogy legyűrje a közvetlen riválisnak számító Liscsukékat, pláne mivel nagyon szépen elkapta a fonalat a két porondon összesen hatos győzelmi szériában lévő vitoriai klub.

A két napja csereként 10 percet kapó, de dobással még csak nem is próbálkozó honfitársunk minden bizonnyal most is sokat lesz a pályán, mivel Sergio Scariolo mester láthatóan sokat rotál és Hangának szüksége is van a percekre, hogy játékba lendüljön és visszanyerje tavalyi formáját, illetve hogy beilleszkedjen játékban is a Laboralba fél éves kényszerpihenője után.

A mérkőzést erre a linkre kattintva élőképpel követhetjük 12:00-tól!

A meccs online statisztikája erre a linkre kattintva érhető el!

Hajrá Hanga, Hajrá Magyar Kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus