Hangáék egy roppant fordulatos meccsen verték a Milanót

Hol az Olimpiának, hol pedig a Barcának volt egy-egy nagy rohanása, végül Delaney triplái döntötték el a végletekig kiélezett derbit.

 

Euroliga, alapszakasz, 24. forduló

FC Barcelona (spanyol, 18-6) – AX Armani Exchange Olimpia Milano (olasz, 11-13) 84-80

A Barcelona a Valenciában aratott rendkívül értékes győzelme után mindössze két nappal a szezont remekül kezdő, azóta viszont leeresztő Olimpia Milanót fogadta. Az olaszok kedden odahaza az ALBA Berlintől is kikaptak, így ezúttal sem ők voltak az esélyesek. Ennek megfelelően indult a találkozó, elsősorban Mirotic és Delaney kosaraival 19-8-ra húzott el a Barca. Nedovicsék is rendezték azonban soraikat és alaposan elkapták a fonalat, a nagyszünet előtt egy óriási, 21-3-as rohanással fordítottak és komoly előnyre tettek szert (31-43).

A második félidőre aztán ismét egy roppant agilis, ellentmondást nem tűrő Barca futott ki a parkettre. Mirotic és még inkább Delaney megint csak sorra szórták a nagyobbnál nagyobb kosarakat, gyorsan fogyott a Milano előnye, ezúttal a hazai sztárcsapat csinált egy 19-4-es szériát és vette vissza a vezetést (58-51). Tovább azonban nem tudták növelni fórjukat, az Olimpia nem esett össze és egy utolsó percig szoros meccset tudott csinálni az összecsapásból. Nyerniük azonban nem sikerült, hiszen a fantasztikus, végül 37 indexpontig és ezzel a forduló MVP-je címig jutó Delaney (26/18 pont, 9 gólpassz, 5 lepattanó, 9/6 tripla) ötödik majd hatodik triplája már sok volt nekik, erre nem tudtak válaszolni. Nagyon jó dupla fordulót zárt tehát a Barca, a Pesics-csapat két roppant értékes hajrában aratott győzelemmel gazdagodott és tartja második helyét a Reallal holtversenyben.

Hanga Ádám ismét a kezdőcsapatban szerepelt és az irányítói feladatok mellett többek között Sergio Rodriguez őrzésében is nagy szerepet kapott. Ami a statisztikáját illeti 21 és fél perc során 4 pont (1/1 tripla, 2/1 büntető), 3 gólpassz, 1-1 lepattanó és labdaszerzés, illetve 2-2 beütött és kiharcolt fault került a neve mellé, ez most 8-as indexmutatóhoz volt elég.

A Barcelona legjobb dobói: Delaney 26/18, Kuric 16/6, Mirotic 15/3, Davies 12
A Milano legjobb dobói: Rodriguez 14/12, Tarczewski 13, Nedovics 12/6, Scola 10/6, Micov 10/3

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus