Jön Vojvoda bemutatkozása, rajtol a szezon Itáliában!

A Serie A nyitófordulójában, Bresciában mutatkozhat be Vojvoda Dávid. Lássuk, mit kell tudni az ellenfélről és a mérkőzésről!

Kedd este még a Juventus futballcsapatának bajnoki vendégjátéka tartotta lázban Brescia városát, mára azonban már a kosarasok kerülnek reflektorfénybe, hiszen jön az olasz első osztályú bajnokság nyitófordulója, ahol a Leonessa Brescia Vojvoda Dávid újdonsült klubját, a Pallacanestro Reggio Emiliát fogadja.

Válogatott bedobónk számára elérkezett az első igazi "munkanap", Vojvoda először léphet parkettre a Serie A-ban. A Reggiana keretében mindenki hadra fogható, így várhatóan a Mekel - Johnson-Odom - Fontecchio - Upshaw - Owens ötössel kezdenek majd a vendégek, ami azt jelenti, hogy Voja a cserepadról beszállva segíthet majd a piros-fehéreken. Honfitársunk új klubját néhány nappal ezelőtt már bemutattuk, (itt elérhető!), így ezúttal a házigazda Bresciáról ejtünk néhány szót.

Vojvodáék számára fontos mérkőzés lesz a ma esti, hiszen szinte minden előzetes esélylatolgatás szerint a Brescia közvetlen riválisa lehet a rájátszásért vívandó harcban a Reggio Emiliának. A hazai kék-fehérek is előre szeretnének lépni a legutóbbi szezon csalódást jelentő 12. helye után, ami a bajnoki meneteléssel párhuzamos ULEB EuroCup-szerepléssel (Európa második legerősebb kupasorozata) együtt nem lesz egyszerű feladat. Vincenzo  Esposito (1995-ben az első olasz játékos volt, aki pontot szerzett az NBA-ben)  - ő is debütál a bresciai kispadon - alakulata 5 helyen újult meg a tavalyi évadhoz képest, 4 új amerikai és egy olasz (csere)center érkezett az oroszlános gárdához.

A VTB ligából érkező Ken Horton, a Varesétől elcsábított Tyler Cain és a Bundesliga egyik legponterősebb játékosaként leigazolt DeAndre Lansdowne számottevő erősítésnek tűnik, viszont a negyedik új "amcsiról" már a szezon előtt kiderült, hogy alapos mellényúlás volt a leigazolása, és emiatt már nem okozott meglepetést, hogy Bronson Koeniggel a hét elején szerződést bontott a Brescia. Természetesen van is már új kiszemeltje a csapatnak, méghozzá olyan játékos, akit Vojvoda már ismerhet a legutóbbi magyarországi szezonjából, ő pedig nem más, mint a Sopron legutóbbi évadának pontgyáros irányítója, Angelo Warner!

Bresciában az újak mellett a maradók listája is veretesnek tűnik. Három jelenlegi olasz válogatott, Awudu Abass, Luca Vitali és Brian Sacchetti mellett ott van még az az Andrea Zerini, aki szintén volt már tagja a Squadra Azzurrának, valamint Tommaso Laquintana, aki Perl Zoli harcostársa volt a Capo d' Orlandóban és az a David Moss, aki a Bologna, a Siena és a Milano többszörös bajnok profijaként komoly Euroliga-múlttal és tapasztalattal bír.

Ez lesz a 14. Brescia-Reggio Emilia bajnoki, a Brescia 8-5-re vezet ebben az összevetésben. Az elmúlt 4 összecsapásukat mind a Brescia nyerte, a Reggio Emilia 19 éve nyert utoljára, idegenben, Bresciában bajnoki meccset.

Összegezve, bár az erőviszonyok eléggé kiegyensúlyozottak, a valamivel összeszokottabb hazai keret, illetve a bresciai PalaLeonessa több mint 5 ezer nézője a házigazdák felé billenti a mérleg nyelvét, de a vendégek talán nemcsak abban bízhatnak hogy a Leonessa két alapemberének, Abassnak és Vitalinak a lábában még ott lehet a nemrég véget ért kínai világbajnokság fáradtsága, hanem abban is, hogy a padról érkezve olyan nyerőemberük lehet a tarsolyban, mint Vojvoda Dávid...

A szerda este 20.30-tól kezdő Germani Basket Brescia - Grissin Bon Reggio Emilia olasz bajnoki mérkőzést az Eurosport Player közvetíti. Az Eurosport digitális platformja (mobiltelefonra, tabletre, számítógépre, vagy smart tévére), előfizetés ellenében, Magyarországról is hivatalosan elérhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

A Serie A első fordulójának teljes programja:

 

fotó: Pallacanestro Reggio Emilia/Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus