Kiakadtak a játékosok a török kosárligára

A kosarasok nem értik, miért kell pályára lépniük akár csak zárt kapu mögött is, amikor gyakorlatilag már a teljes európai sportélet leállt. 

Először a Galatasaray centere, Zach Auguste fakadt ki Twitterén ezzel kapcsolatban, hozzátéve, hogy semmiféle óvintézkedést nem tettek a szervezők, és a hétvégi pályára lépéssel azt kérik tőlük, hogy kockáztassák nem csak a saját egészségüket és biztonságukat, hanem a családjaikét is. 

Nem sokkal később a Fenerbahce játékosa, Bobby Dixon is csatlakozott hozzá, kiemelve, hogy gyakorlatilag minden kosárliga leállt a világon, majd felszólította a török ligát, hogy cselekedjenek helyesen, nem éri meg kockáztatni. 

Harmadikként az Anadolu Efes Euroliga-klasszisa, Shane Larkin írt egy hosszú bejegyzést, vele kapcsolatban érdemes tudni, hogy ő már honosított és szerepelt is a török válogatottban. Ő lényegében azt mondta, hogy a zárt kapus meccsek kétségkívül biztonságosabbak, de nem elég biztonságosak, és egyre kevésbé lesznek biztonságosak. Hozzátette, hogy ez az ő véleménye, de nagyon sok másik játékos is ugyanígy gondolja. 

Ezt támasztja alá, hogy péntek este a Galatasaray komplett kerete tette közzé ugyanazt petíciót, amelyben egyrészt együttérzésükről biztosítják az elhunytak családtagjait, másrészt megköszönik a török kormány eddigi erőfeszítéseit a vírus terjedésének lelassításáért, harmadrészt viszont látva a többiek lépéseit, véleményük szerint a török bajnokságban is eljött az idő a nehéz döntések meghozatalára, vagyis a bajnokság felfüggesztésére - remélik, hogy a döntéshozók is ugyanígy látják. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus