Euroliga: Fener-Real szuperrangadó jön ma

A tízedik fordulóval az egyharmadához érkezik a mai napon az alapszakasz, méghozzá nem kisebb rangadóval megspékelve, mint a második és harmadik helyen álló Real Madrid és Fenerbahce összecsapása, amit hatalmas érdeklődés előz meg. A CSZKA Bambergben igyekszik megőrizni vezető helyét, a nagy formában lévő Maccabi az Efest fogadja, illetve lesz még egy Kazany-Milano csata is.

Alapszakasz, 10. forduló

UNICS Kazany (orosz, 2-7) – EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 4-5) (17.00)

A tízedik forduló nyitómeccsén a Kazany a Milanót fogadja, a két csapat találkozóján szoros meccsre van kilátás, előzetesen nehéz lenne megtippelni, hogy ki fogja megnyerni ezt a találkozót, és feljebb kapaszkodni a tabellán. Az olaszok kerete azért erősebbnek, és mindenek előtt bővebbnek tűnik, ami még akkor is igaz, ha a Kazany épp a héten szerződtette Paul Stollt a hátvédposzt rotációjának bővítése érdekében. Illetve egy Keith Langford által vezetett csapatot sosem lehet leírni, amit Milánóban tudhatnak a legjobban, hiszen a pontlistát jelenleg is vezető amerikai 2014-ben még az Olimpiával lett a szezon pontkirálya. 

Fenerbahce (török, 6-3) – Real Madrid (spanyol, 7-2) (18.45, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

Méltán hirdetik az Euroliga hivatalos oldalán is a hét meccsének a Fenerbahce és a Real Madrid újabb csatáját (amit rekordot jelentő 201 országban láthatnak a TV-nézők), hiszen két Final Four-aspiráns sztárcsapat néz farkasszemet egymással. A török és a spanyol gárda tavaly a rájátszásban találkoztak egymással, akkor a Fener 3-0-s söpréssel ütötte ki az akkori címvédőt és jutott be a négyesdöntőbe. Azóta azonban sok víz lefolyt már a spanyol folyóvizeken is, és már nyoma sincs az akkori, jórészt csak szenvedő, motivációs problémákkal is küzdő Realnak. A november hónap MVP-jének megválasztott, parádés meccseket játszó Sergio Llull ugyanis bombaformában vezeti a madridiakat, a királyiak eddig biztosan tartják második helyüket a CSZKA Moszkva mögött. Ebben a pozícióban egy esetleges győzelemmel azonban beérhetné őket a Fenerbahce, akik otthonukban csak elvétve kapnak ki, egyetlen csapat sem győzni jár az Ülker Sports Arenába. A hazai pálya tehát mindenképpen a Fener, a jobb forma viszont inkább a Real mellett szól, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint hátradőlni és élvezni ezt a várhatóan igencsak intenzív iramú szuperrangadót.

Brose Baskets Bamberg (német, 2-7) – CSZKA Moszkva (orosz, 8-1) (20.00)

November hónap MVP-je után nem sokkal pályára lép az előző forduló MVP-je is Milos Teodoszics személyében. A szerb zseni a múlt héten elképesztő teljesítményt nyújtott épp Hanga Ádámék kárára, 34 pontos karriercsúccsal illetve az ezredik Euroliga-gólpasszával 43-as indexmutatót produkált, ami az idei legjobb egyéni teljesítmény a ligában. A De Colo hiányában egyértelműen Teodoszicsra bízott CSZKA ezúttal is megoldható feladat elé néz, ám azért nem árt vigyázniuk, hiszen tavaly például hasonló előjelek után a Top16-ban történetük során először kikaptak a Bamberg vendégeként. Nagy meglepetés lenne, ha ez most is megismétlődne, a Bamberg ugyanis csak szenved az idény során, a drámai, többnyire előnyből elvesztett meccsei után legutóbb a Zalgiris ellen pedig már esélyük sem nagyon volt a győzelemre.

Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 5-4) – Anadolu Efes (török, 4-5) (20.05, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A nagy formába lendült Maccabi az Efes ellen folytatná jó sorozatát. Az izraeliek a legutóbbi három meccsüket megnyerték, nem kisebb ellenfelekkel szemben, mint a Fenerbahce és az Olympiakosz, illetve a mindenki számára nehéz tatárföldi túrájukról is győztesen tértek haza. A formára az Efes oldalán sem lehet különösebb panasz, hiszen 0-3-as kezdésük után szépen összerázódtak a törökök is, ám ők azért jellemzően inkább hazai pályán erősek, mint idegenben. A Menora Mivtachim Arenában sem számíthatnak könnyű percekre Perasovicék, ahol a Maccabi hozzájuk hasonlóan nagy tempójú, rohanós kosárlabdát játszik. Mindkét fél az amerikai légiósaira épít, könnyen megeshet, hogy a két kezdőből egyedül Cedi Osman lesz európai játékos.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus