Euroliga: Hangáék ma az összerázódó Galatát fogadják

A szezont pocsékul kezdő, ám az utóbbi négy meccséből hármat megnyerő Galata látogat a vereségekből érkező Baskoniához a tizedik fordulóban, Ádáméknak nagyon kellene a győzelem. Xavi Pascual ma először tér vissza ellenfélként Barcelonába, illetve egymással játszik a Hangáékhoz és a Panához hasonlóan 5-4-gyel álló Darüssafaka és Olympiakosz.

Alapszakasz, 10. forduló

Darüssafaka Dogus (török, 5-4) – Olympiakosz (görög, 5-4) (18.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Két, egyaránt 5-4-es mérleggel és vereségből érkező csapat, a Darüssafaka és az Olympiakosz igyekszik a másik kárára megszerezni hatodik győzelmét a forduló pénteki játéknapján. A törökök a Galatasaraytól és a Panathinaikosztól, a görögök pedig odahaza meglepően simán a Maccabitól kaptak ki a legutóbbi fellépéseiken. Mindketten javítani szeretnének tehát, az összecsapásukon pedig egy roppant kemény, fizikális párharcra van kilátás. Ha a többnyire gyengén lepattanózó Darüssafaka nem tudja felvenni a versenyt az e tekintetben igen domináns Olympiakosszal, akkor a mérleg nyelve minden bizonnyal Printeziszék felé billen majd, ez lehet a kulcsfaktor a mérkőzésen.

Crvena Zvezda mts (szerb, 4-5) – Zalgiris Kaunas (litván, 3-6) (19.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az egyaránt a tabella alsó felébe várt Crvena Zvezdától és Zalgiristól is láthattunk már szép dolgokat a szezon során, az egyikük pedig most még feljebb fog kapaszkodni a tabellán. A Zvezda jellemzően azért hazai pályán, fanatikus szurkolói előtt igazán erős (még ha négy sikeréből kettőt idegenben is aratott), de ugyanez igaz a Zalgirisre is, a litvánok még nem nyertek meccset eddig idegenben. Ebből kiindulva a szerbek tűnnek esélyesebbnek a győzelemre, ám a kaunasiak például Barcelonában és Moszkvában is remekül helytálltak, és fenik a fogukat az első otthonuktól távol aratott diadalra.

FC Barcelona Lassa (spanyol, 4-5) – Panathinaikosz Superfoods (görög, 5-4) (21.00)

A Barcelona-Panathinaikosz meccs feldobása előtt minden Xavi Pascual visszatéréséről szól, hiszen a katalánokat nyolc évig irányító, velük Euroligát is nyerő tréner először ül le ellenfélként a kispadra a Palau Blaugranában. Pascualnál jobban tehát senki nem ismeri jobban a Barcát, még ha Barcokasz mester más rendszerben is próbálja játszatni őket, a sok sérült miatt eddig több-kevesebb sikerrel. A sok maródi játékos közül a Barcában Justin Doellman és Victor Claver, a Panában pedig Mike James tért vissza a múlt héten, lassan talán normalizálódik a két csapat helyzete e tekintetben is. A gránátvörös-kékeknél ettől függetlenül sem vártak tovább, és az eddig szinte mindent egyedül csináló Tyrese Rice tehermentesítésére irányítóposztra leigazolták az ALBA Berlinnél és a Bayern Münchennél szép szezonokat töltő Alex Renfroe-t, akinél szintén jó helyen van a karmesteri pálca. A hármas vereségsorozatból érkező Barca katasztrofális meccseken van túl, és emiatt nehéz bármit is várni ettől a találkozótól, az azért elég valószínű, hogy ez egy nem túl sok pontot hozó, ám szoros összecsapás lesz.

Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 5-4) – Galatasaray Odeabank (török, 3-6) (21.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A múlt héten a CSZKA Moszkva elleni nagy pofon után a közvetlen rivális Tenerifétől is kikaptak a spanyol bajnokságban Hangáék, melyek után most a Galatasaray ellen javíthat a Baskonia. Néhány hete sokan egy kézlegyintéssel elintézték volna talán ezt a mérkőzést, mondván simán nyerniük kell a baszkoknak. A szokásos frázis – miszerint az Euroligában senki nem mehet biztosra egyetlen meccsen sem – mellett azonban a Galata tényleg nagyon összekapta magát, ez a csapat már nem ugyanaz, mint volt néhány hete. Az isztambuliakat tavaly Eurocup-győzelemre vezető Micov-Güler-Schilb trió csillaga ugyanis ismét magasan ragyog, a három húzóember főszereplésével az utolsó négy meccséből hármat megnyert a Galata. Igaz ezeket a sikereket mind odahaza érte el az Ataman-legénység, akik idegenben még szoros meccset sem nagyon tudtak eddig játszani, így jogos az elvárás Hangáék felé, hogy nyerjék meg ezt a találkozót és továbbra is tapadjanak a közvetlen élmezőnyre.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
UNICS Kazany – EA7 Emporio Armani Milano 100-79
Fenerbahce – Real Madrid 
Brose Baskets Bamberg – CSZKA Moszkva
Maccabi FOX Tel-Aviv – Anadolu Efes

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus