Euroliga: Javítana a Real, a Maccabi és a Pana is

Több nagycsapat is vereséggel kezdte a szezont, akik közül a címvédő Real Madridot most a DIGI Sporton is megnézhetjük.

Alapszakasz, 2. forduló

A-csoport

FC Bayern München (német, 0-1) – Himki Moszkva (orosz, 1-0) (20.45)

Nincs könnyű dolga a Bayernnek, hiszen a Fenerbahce után ezúttal a Himkivel kell farkasszemet nézniük a germánoknak. Isztambulban egyáltalán nem játszottak rosszul Renfroe-ék, volt hogy 15 ponttal is vezettek, ám a végén mégis kikaptak. Rengeteg támadólepattanót engedtek a müncheniek a Fenernek, ebben erre a meccsre feltétlenül javulniuk kell, hiszen a palánk alatt – is – bombaerős a Himki. A moszkvaiak is pokolian nehéz héten vannak túl, hiszen a Real jó játékkal való legyőzése után a CSZKA-val csaptak össze a VTB Ligában, ahol viszont már nem sikerült diadalmaskodniuk. A meccs esélyese a Himki, ám a Bayernben benne van nemcsak egy szoros meccs, hanem akár a győzelem lehetősége is.

Real Madrid (spanyol, 0-1) – Crvena Zvezda Telekom (szerb, 1-0) (22.00, TV: DIGI Sport 2, felvételről 23.20-kor)

A címvédő Real egy meglepően egyoldalú meccsen kikapott a bizonyítási vágytól égő Himkitől az első körben, de most itt az újabb esély a királyiaknak, hogy megszerezzék az idei első győzelmüket. Ez el is várható hazai pályán a spanyoloktól, és valószínűleg nem is lesz ezzel komoly gondjuk. A Zvezda a hétvégén nagy pofonba szaladt bele az Adria Ligában a Ljubljana ellen, ráadásul a szerbek hónapokra elvesztették a roppant tehetséges csapatkapitányukat, Luka Mitrovicsot. Nem túl rózsás tehát a Zvezda helyzete, a Strasbourg elleni győztes szezonrajt után most a cél a tisztes helytállás lehet számukra ezen a meccsen.


B-csoport

Anadolu Efes (török, 1-0) – EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 1-0) (19.00)

Hangáéknak kis híján sikerült -20-ról fordítaniuk a múlt héten Milánóban, ám a győzelem végül a taljánoké lett, egyébként teljesen megérdemelten. Azzal a sikerrel a zsebben most nyugodtan léphetnek pályára az olaszok, hiszen ennek a meccsnek Ivkovicsék az esélyesei. Az Efeshez is sokan éreztek a nyáron, és azon túl, hogy minőségi igazolásokat hajtottak végre a törökök, jóval előrébb is tartanak a csapatépítésben, mint a még inkább átalakult jelenlegi riválisuk. Ettől függetlenül ebből még kisülhet egy jó kis meccs, de az Efest várjuk befutónak.

Cedevita Zagreb (horvát, 0-1) – Limoges CSP (francia, 0-1) (19.30)

Tavaly is egy csoportban szerepelt az alapszakaszban a Cedevita és a Limoges, és akkor egyik csapatnak sem sikerült továbbjutnia, mindketten a Eurocupban folytatták tavasszal. Erre most is minden esély megvan, hiszen az Olympiakosz-Efes duó feltétlenül e két csapat előtt van, de a Laboral és a Milano ellen is bravúr kell majd mindkettejüknek egy esetleges győzelemhez. Viszont ha az egymás elleni két meccset valamelyik fél 2-0-val tudná hozni, akkor már reálisabban számolgathatnának a további esélyeket illetően. Erre jelen állás szerint a Cedevitának van talán nagyobb esélye, most a hazai pálya is nekik kedvez, a céljuk csak a győzelem lehet.


C-csoport

Panathinaikosz (görög, 0-1) – Pinar Karsiyaka (török, 1-0) (21.00)

Azon túl, hogy a görög-török csaták rendre pikáns összecsapásokat hoznak, sokat várhatunk a Pana-Karsiyaka derbitől. Az átalakult török bajnok már a szezon elején hatalmas formában játszik, elég talán erről annyit elmondani, hogy újoncként úgy verték a múlt héten a Barcát, hogy a katalánoknak esélyük sem nagyon volt a győzelemre. A Panának lett volna Krasznodarban a Loko ellen, ám ott annyi hibával játszottak az athéniak, hogy végül fejet kellett hajtaniuk. Nemcsak a játékuk minőségén, hanem a mérlegükön is javítaniuk kellene a Zöldeknek, hiszen egy esetleges újabb vereséggel már most jelentős hátrányban lennének. Pozitívum velük kapcsolatban ugyanakkor, hogy hétfőn legyőzték a bajnokságban az ősi rivális Olympiakoszt, és ha az sikerült nekik, akkor egy újabb összeszedett játékkal a Karsiyaka is meglehet nekik.


D-csoport

Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 0-1) – Unicaja Malaga (spanyol, 1-0) (20.05)

A Maccabira is igaz ugyanaz, mint a Panára, hiszen ők is aligha akarják 0-2-vel kezdeni a szezont. A CSZKA ugyanis hatalmas verést mért az izraeliekre, ami akkor is elég kellemetlen számukra, ha Európa egyik legjobb csapata diadalmaskodott felettük. Ez a hármas egyébként érdekes módon az előző szezonban is egy hatosban szerepelt, akkor CSZKA-Maccabi-Malaga volt a sorrend, ezt alighanem minden érintett elfogadná. A Malaga a múlt héten a Bamberg legyőzésével meg is tette a lépést efelé, és most akár tovább erősíthetik pozíciójukat a hispánok.
 

Élőképes stremek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus