Euroliga: Reyes és Carroll megmutatták, egalizált a Real

A keddi nagy verés után a Real Madrid ezúttal felvette a kesztyűt, és remeklő veteránjai főszereplésével kiegyenlítette a Panathinaikosz elleni párharcot. A Himki ismét jól játszott és nemes ellenfél volt, de ott a második meccset is a CSZKA nyerte.

Negyeddöntő, 2. mérkőzések

CSZKA Moszkva (orosz, 1.) – Himki Moszkva (orosz, 8.) 89-84

A Himki Moszkva ezúttal is egészen jól játszott a városi rivális CSZKA vendégeként, de a hajrá most is az így már 2-0-ra vezető első kiemelté volt, a Himki pedig újra csak a szimpatikus vesztes szerepét tölthette be. Megsüvegelendő siker volt ez a CSZKA-tól, hiszen Kyle Hines a védelem, Nando De Colo pedig a támadás elsőszámú oszlopaként esett ki már korábban ebből a párharcból, ám az ő hiányukat is át tudták hidalni a piros-kékek. Sergio Rodriguez (26/12 pont, 10 gólpassz, 4 lepattanó) alaposan elkezdte letörleszteni a leigazolásakor neki kifizetett milliókat, hiszen ebben a helyzetben egyértelműen neki kell lennie az elsőszámú vezérnek, és ezt nagyon szépen hozza is a spanyol, aki tovább javította a két nappal korábbi karriercsúcsát és mellé még 10 gólpasszt is kiosztott. De nemcsak ő, hanem Cory Higgins (19/6 pont), Will Clyburn (16 pont, 7 lepattanó, 2 blokk), Othello Hunter (14 pont, 7 lepattanó) és az elmúlt két meccsen Viktor Hjapát idéző Szemen Antonov (12/6 pont, 4 lepattanó) is előléptek, lényegében ők ötön hozták ezt a találkozót, a CSZKA 89 pontjából 87-et szerezve.

A mérkőzés egyébként abszolút kiegyenlítetten kezdődött, és hasonlóképpen is folytatódott, az első három negyedben 6 pontnál nagyobb különbség egyszer sem alakult ki a felek között, és nemcsak a CSZKA-nál volt az előny, hanem néha huzamosabb ideig a Himki is tudott vezetni. A negyedik negyed aztán kétpontos hazai vezetésről indult, majd Higgins főszereplésével csinált egy 11-2-es etapot a CSZKA, ami ezen a meccsen már nagynak számító különbséget eredményezett. És bár a hajrában most is mindent megpróbált, ám ezúttal sem tudta eltüntetni hátrányát a Himki, így újra szoros vereséget szenvedtek, ami után csalódottan készülhetnek a jövő heti folytatásra, immár a saját arénájukban. A vendégek legjobbja kimagaslóan Anthony Gill (24/9 pont, 5 lepattanó) volt, mellé nagyon kellett volna az extra Alexej Shvedtől (12/6 pont, 7 gólpassz), az idei pontkirály viszont számukra a legrosszabbkor produkálta a szezon leggyengébb ponttermését 12 egységével.

A CSZKA Moszkva legjobb dobói: Rodriguez 26/12, Higgins 19/6, Clyburn 16, Hunter 14, Antonov 12/6
A Himki Moszkva legjobb dobói: Gill 24/9, Shved 12/6, Markovics 11, Anderson 11/9

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a CSZKA Moszkva javára

 

Panathinaikosz Superfoods (görög, 4.) – Real Madrid (spanyol, 5.) 82-89

A kedden elszenvedett megsemmisítő vereség után némileg átalakította rotációját Pablo Laso (ennek legnagyobb vesztesei Randolph, Causeur és Tavares lettek), ám ami a legfontosabb, ezúttal már keménységben is felvette a kesztyűt a Real Madrid a Panathinaikosszal. Ennek eredménye pedig egy fantasztikus mérkőzés és spanyol győzelem lett, így a Real elvette az athéniak pályaelőnyét és 1-1-gyel költözhet át a párharc a jövő heti két madridi meccsre. Pedig a Pana elsősorban Thanaszisz Antetokounmpo révén a meccs elején ismét sikeresen „terrorizálta” Luka Doncicot (8 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz, 8/8 büntető), aki sikeres mezőnykísérlet nélkül zárt, és az elején beütött két gyors faultjával lényegében kiírta magát az első félidőből.

A Real azonban így is jól helytállt az elején, kulcsfontosságú volt a keddi szörnyű kezdésük után, hogy ezúttal állják a sarat az első percekben, ezt pedig meg tudták valósítani. 7-7 után aztán 8 megválaszolatlan ponttal elhúzott ugyan a Pana, és néhány rövid időszaktól eltekintve a harmadik negyed közepéig maradt is a görögöknél az előny, ám a Real abszolút partiban volt velük ezekben a percekben is. A nagyszünet után aztán produkált egy fantasztikus negyedet a Madrid, akik előbb egy 7-0-s rohammal egyenlítettek, majd egy 11-2-es szakasz után a vezetést is átvették, amit mint később kiderült, már ki sem adtak a kezükből a folytatásban. Ebben a két veterán, a 38 éves Felipe Reyes (18/6 pont, 3 gólpassz) és a néhány napja a 35-öt betöltő Jaycee Carroll (17/12 pont) vállaltak főszerepet, mindketten óriásit harcoltak és tanárian játszottak. Hozzájuk csatlakozott még szintén fontos kosaraival Trey Thompkins (12/9 pont, 6 lepattanó), illetve ekkor már Doncic is felvette a ritmust, és a párharc során először ismét az a higgadt, korát meghazudtoló vezér volt, mint az alapszakaszban oly sokszor. A Panában ismét Mike James (20/6 pont, 6 gólpassz) és Nick Calathes (12/3 pont, 5 gólpassz, 3 lepattanó) vitték a prímet, illetve Adreian Payne-től (13 pont, 3 lepattanó, 6/6 dupla) jött nem várt extra, de ez ma kevés volt, összességében az ezúttal egyébként nem túl szimpatikus, sokszor feleslegesen keménykedő kisegítő személyzet nem tudta hozzátenni azt a pluszt, ami kellett volna az újabb athéni győzelemhez. A Real viszont csapatszinten is remekül triplázott (11/20, 55%) és lepattanózott (24-43), a statisztika szempontjából ezek voltak a vendéggyőzelem kulcsai.

A Panathinaikosz legjobb dobói: James 20/6, Payne 13, Calathes 12/3, Singleton 11/3
A Real Madrid legjobb dobói: Reyes 18/6, Carroll 17/12, Thompkins 12/9, Fernandez 10/3

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1

 

A rájátszás alakulása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus