A Fener otthonában találtak vissza a helyes útra Hangáék

Bár ezúttal is leadta 18 pontos előnyét a Barca, a katalánok nagyot küzdöttek és vereségeik után roppant fontos rangadót nyertek meg Isztambulban.

 

Euroliga, alapszakasz, 20. forduló

Fenerbahce Beko (török, 8-12) – FC Barcelona (spanyol, 14-6) 74-80

A Barcelonát a keddi, tel-avivi fellépése után két nappal egy újabb kőkemény rangadóra, a Fenerbahce otthonába szólította a sorsolás. A szezon nagy részében látottakból kiindulva a Barca tűnhetett a meccs esélyesének, azóta azonban nagyot változott a világ, a kezdeti nehézségek után a Fener szépen összeállt, míg Hangáék gödörbe kerültek, januárban szűk két hét leforgása alatt négy vereséget szedtek össze.

Volt min javítaniuk tehát a katalánoknak, akik remekül kapták el a rajtot, Hanga Ádám 4 pontjának is köszönhetően 11-0-lal nyitottak. Remekül védekeztek és folyékonyan támadtak a vendégek, míg a Fener nagy akarása görcsösségbe csapott át, a tiszta dobóhelyzeteik is kimaradtak, így a Barca repülőrajtja meg sem állt 12-30-as állásig. Zaklatottá vált a meccs, több technikai vagy sportszerűtlen hiba is kiosztásra került, ez pedig a Fenernek kedvezett, akik Szlukasz vezetésével egyre eredményesebbé váltak, a Barca pedig – ahogy a szezon során többször is – elkezdte leadni előnyét.

A törökök egyetlen pontra jöttek fel (34-35), de a katalánok jól kapartak a palánkok alatt, kiválóan szedték a támadólepattanókat az alacsony szerkezetű ellenféllel szemben, ennek köszönhetően tudták őrizni vezetésüket és fordulás után újra elléptek 7-8 ponttal. De a Fener is óriási elánnal harcolt, így egy 8-0-s roham után, 62-61-nél a meccsen először hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Hanga szép belépése után rögtön visszavette a vezetést a Barca, majd Delaney is fontosabbnál fontosabb kosarakat szerzett, így újra el tudott lépni a Barca, az elfáradó Fenerben pedig már nem volt annyi, hogy érdemben újra visszajöjjön a meccsbe. Fontos és roppant értékes győzelem volt ez a Barcától, akik talán visszataláltak a helyes útra. 

Hanga Ádám hasznos játékkal vette ki a részét csapata sikeréből, 15 és fél perc alatt 6 pont (2/2 dupla, 2/0 tripla, 2/2 büntető), 2 gólpassz, 1-1 lepattanó, labdaszerzés és eladott labda, valamint 3 beütött és 1 kiharcolt fault került a neve melle, ez összesen 5 indexpontot eredményezett ezúttal.

A Fenerbahce legjobb dobói: Szlukasz 14/6, Kalinics 12/6, De Colo 12/3, Nunnally 11/6
A Barcelona legjobb dobói: Claver 17/9, Delaney 14/12, Higgins 12/6, Mirotic, Davies 12-12

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus