Hangáék jó játékkal verték a Maccabit

Hanga Ádám ma este az Euroligában is bemutatkozott, a Barca pedig a 25-7-re megnyert harmadik negyedével az első nagy skalpját szerezte.

Alapszakasz, 5. forduló

FC Barcelona Lassa (spanyol, 3-2) – Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 1-4) 74-58

Döcögősen indult a mérkőzés, a Barcelona az első öt percben mindössze 4 pontra volt képes, de szerencséjükre a Maccabi sem volt a topon még Scottie Wilbekin visszatérése ellenére sem, így a negyed végén becserélt Hanga büntetőivel így is a katalánok nyerték 18-12-re az első negyedet. A folytatásban aztán honosított játékosunk, DeAndre Kane is szépen csipkedte magát a Maccabiban, így az izraeliek fordítani is tudtak egy rövid időre, fej-fej mellett haladtak a csapatok a nagyszünetig (35-33).

Fordulás után aztán remekül kihasználta a Barca, hogy a Maccabiból ezúttal Tarik Black személyében egy nagy test hiányzott a palánkok alól, Ante Tomic tanári megoldásokkal rukkolt elő, Victor Claver a szezonbeli messze legjobb meccsét játszotta, Kyle Kuric pedig rendületlenül bombázta távolról a tel-aviviek gyűrűjét. Mindemellett nagyon jól is védekezett ekkor a Barca, a hazaiak így 25-7-re megnyerték a harmadik negyedet és 59-40-re elhúzva kvázi eldöntötték a mérkőzést, a záró játékrész már formalitás volt csupán. Érdekesség a mérkőzéssel kapcsolatban, hogy az eddigi négy meccsén 82 pontot átlagoló Maccabit mindössze 58 ponton tartotta a gránátvörös-kékek védekezése, illetve hogy Ante Tomic átadta a múltnak Mike Batiste rekordját, így 950 bedobott duplával immár a horvát center vezeti az Euroliga örökranglistáját ebben a kategóriában.

Hanga Ádámot óvatosan használja egyelőre Pesics mester, honfitársunk 10 perc alatt 2 pontot szerzett (2/2 büntető, 1/0 tripla), leszedett 3 lepattanót és kiharcolt ugyanennyi faultot, amivel 7-es indexmutatót ért el.

A Barcelona legjobb dobói: Claver 14/6, Kuric 13/9, Tomic 12
A Maccabi legjobb dobói: Caloiaro 11/9, O’Bryant 10/6

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus