A szerb és olasz szövetségi kapitány is kiakadt a lemondások miatt

A szerbeknél, olaszoknál és a finneknél is probléma, hogy NBA-játékosok nem vállalják a szereplést a szeptemberi vb-selejtezőkön.

Egy helyi lapnak nyilatkozott a korábbi klasszis kosaras, manapság az egyik legjobb európai szakvezető, Aleksandar Djordjevics, aki elmondta, hogy egész egyszerűen nem érti, hogy miért mondják le sorra a játékosok a vb-selejtezős szereplést. Szerinte mindenkinek van már szerződése, véget értek a nyaralások, fejben kipihenhették magukat a kosarasok és a sérülések is meggyógyultak. Ez nem egy kötelezettség, de jó néhányuknak egész egyszerűen többet kellene adniuk a saját válogatottjuknak. 

A szerbeknél Nikola Jokics (Denver Nuggets) mondta le a részvételt, míg Milos Teodoszics és Boban Marjanovics elutazott Los Angelesbe, hogy klubjuk, a Clippers orvosai megvizsgálhassák őket. Djordjevics kedden beszél majd Lawrence Frankkel, a klub GM-jével, és kaphatnak zöld utat a játékosok. Kivételek is akadnak a szerb válogatottnál, hiszen Bogdan Bogdanovicsot és Nemanja Bjelicát elengedi a Sacramento Kings – bár itt hozzá kell tenni, hogy a Kings döntéshozója a szerb kosárlabda legendája, Vlade Divac.

A magyar válogatott csoportellenfelénél, az olasz nemzeti csapatnál is áll a bál, mivel Danilo Gallinari (Los Angeles Clippers) és Marco Belinelli (San Antonio Spurs) is jelezte, hogy a korábban kommunikáltakkal ellentétben nem lesznek ott a szeptemberi selejtezőkön. A szövetségi kapitány, Meo Sacchetti kerek-perec ki is jelentette, hogy Gallinarinak végre nem csak szavakban, hanem tettekben is Azzurónak kellene lennie. Eközben a Fenerbahce klasszisa, Gigi Datome már nem először mondta el, hogy szerinte ez a selejtezős rendszer teljes őrültség. 

Ez a két válogatott azért komolyabb merítési lehetőséggel bír (ahogyan a franciák is elbírják a New York Knicks hátvédjének, Frank Ntilikinának a hiányát), ugyanakkor a finneknél már nagyon komoly probléma, hogy a Chicago Bulls tehetsége, Lauri Markkanen lemondta a részvételt. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus