BL: Nyert a Bonn, kiesett a Falco

A németek legyőzték a Dijont, így a parádés szezont futó magyar bajnok már nem juthat tovább a nyolcaddöntőbe.

Amint arról beszámoltunk már, a magyar bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely együttese 93-83-ra verte a Happy Casa Brindisit, így megszerezte hatodik győzelmét is a Bajnokok Ligája főtábláján.

Ahhoz, hogy Perl Zoltánéknak maradjon még esélyük a továbbjutásra az utolsó fordulóban, vagy a Besiktasnak kellett volna kikapnia a Neptunas Klaipeda ellen, vagy a Bonnak kellett volna vereséget szenvednie a csoportelső Dijontól.

Nos, a törökök a Falcóval egy időben 76-69-re legyőzték a litvánokat, így biztosították helyüket a csoport első négy csapata között.

A németek jóval később kezdték meg saját találkozójukat, és bár az első negyedben hátrányba kerültek, a második félidőben egyértelműen jobban játszottak a Dijonnál. 83-72-re nyert végül a Bonn, amely így a franciák, a Besiktas és a Zaragoza mellett kiharcolta továbbjutását.

Ezzel eldőlt, hogy bár a Falco nagyszerű szezont fut - akár 7-7-tel is végezhet a csoportkörben, ha az utolsó körben Klaipedában is diadalmaskodik -, továbbjutni nem fog.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus