Sportdiplomáciai sikerek - Magyarok a világbajnokságon

Lugossy Norbert és Praksch Péter is ott lesznek a vb-n.

Bár válogatottunk nem jutott ki, lesznek magyar szereplői a pénteken kezdődő, három országban - Fülöp-Szigetek, Japán, Indonézia - rendezendő férfi világbajnokságnak. - olvasható a hunbasket.hu-n.
 
 A Játékvezető Bizottság elnöke, Lugossy Norbert technikai delegátusként, Praksch Péter pedig játékvezetőként képviseli hazánkat, a magyar kosárlabdázást a pénteken délelőtt kezdődő világbajnokságon.
 
Mindketten Manilában kezdik meg működésüket, csak más helyszínen: Lugossy Norbert a Coliseum Arénában az A és a B csoport eseményeit "felügyeli", Praksch Péter pedig a vb döntő helyszínén, az Ázsia Pláza Arénában kezdi meg a vb-t.
 
Praksch - finoman fogalmazva - nem unatkozott a nyáron, hiszen Debrecenben, az U19-es vb-n a bronzmérkőzést vezette, emellett az A divíziós U18-as és U20-as Eb-döntőnek is ő volt az egyik bírája.
 
A madridi női U19-es világbajnokság egyik elődöntőjét pedig az a Tóth Cecília vezette, aki szintén óriási sikert ért el: ő lesz az első számú játékvezetője a Fenerbahce - LDLC Asvel Feminin női Szuper-kupa döntőnek.

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; univpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus