A CSZKA, a Partizan és a Barcelona is TV-képernyőre kerül ma!

Ma este hat találkozóval folytatódik az Euroliga alapszakasz-csoportköre, ahol már a visszavágó-fordulók jönnek a hatodik játékhéten. A Laboral Kutxa valószínűleg utoljára játszik Hanga Ádám nélkül, ezúttal Tel-Avivban, az A-csoport két mai csatáját, a CSZKA - Nanterre összecsapást, illetve a Partizan - Barcelona örökrangadót pedig a DIGI Sport 1 jóvoltából itthon is élőben izgulhatjuk végig a TV-képernyők elől. Most nézzük, mit érdemes tudnunk az egyes párosítások előtt!

A-csoport:

CSZKA Moszkva (orosz, 3 - 2) - JSF Nanterre (francia, 2 - 3) (17:00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

Nem kis meglepetésre már Párizsban is megszenvedett a francia bajnokkal a CSZKA, de azóta felépült Nenad Krsztics és már Voroncevics is egészséges a Messina-tanítványok közül, sőt, az idényt érthetetlenül gyengén kezdő Sonny Weems is kezd emlékeztetni tavalyi formájára, tehát saját közönsége előtt kötelező orosz győzelemnek kell következnie a papírforma szerint, de a Nanterre bevette már Barcelonát is, teljesen kiszámíthatatlan, hogy a védekezésben extrán jól rotáló Ali Traoréék mire képesek az adott összecsapáson, pláne úgy, hogy semmi teher sincsen rajtuk.

Partizan Belgrade (szerb, 1 - 4) - FC Barcelona (spanyol, 3 - 2) (20:45, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A Partizan elvesztette kezdőirányítóját, Leo Westermannt is, így a szintén fiatal francia játékmesternek, Boris Dallónak talán túl nagy teher szakad a nyakába, amit aligha bír el ő maga és a szerb bajnok. Hazai környezetben hagyományosan erős a Partizan, de a fonalat végre elkapó és már Erazem Lorbekkel a fedélzetén érkező katalán sztárgárda idegenben is abszolút favorit.

 

C-csoport:

Galatasaray (török, 3 - 2) - Montepaschi Siena (olasz, 1 - 4) (20:00)

A Galata kettőt nyert négy potenciális kezdőembere nélkül is az utóbbi hetekben, ráadásul a nyitányon már idegenben is elverte a veretlenségét a múlt héten megtörő Sienát, úgyhogy eléggé egy irányba mutatnak az esélyek ebben a párosításban, bár az némileg segítheti a Montepaschit, hogy teher nincsen az olasz bajnokon, a török aranyérmesen viszont annál inkább. Egy újabb diadal gyakorlatilag a Top 16-ot jelenthetné a korábbi sienai játékossal, Malik Hairstonnal kiegészülő Galata számára, a Montepaschi egy második idegenbeli bravúrral pedig visszaszerezné a reális esélyét a továbbjutásra.

Bayern München (német, 3 - 2) - Stelmet Zielona Gora (lengyel, 1 - 4) (20:15)

A Bayern kétszer is kikapott az utóbbi két fordulóban, a Zielona Gora pedig hiába volt közel többször is a bravúrhoz, jelenleg kisebb csoda kellene ahhoz, hogy a legjobb négybe beférjen ebben a hatosban a lengyel bajnok. Egy müncheni diadal pont megadná ezt a pluszt Zamojskiéknak, ám erre reális sansz nem sok van, elég kiegyensúlyozottan szerepel Szvetiszlav Pesics nem csak erős, de egységesnek is számító legénysége, pláne hazai közönsége előtt.

 

D-csoport:

Panathinaikosz (görög, 2 - 3) - Lietuvos Rytas (litván, 1 - 4) (20:30)

A Pana kikapott a nyitányon Vilniusban, ráadásul most játszhat az Euroligában idén először az OAKA-ban a Pedulakisz-legénység, nem kis népünnepély várható tehát az athéniaknál, amiből következik, hogy extra motivációval és koncentrációval játszik majd a Diamantidisz-irányította Panathinaikosz, ebben biztosak lehetünk. Nem sok jót jósolhatunk viszont a Rytasnak, mely ugyan egy idegenbeli diadallal hirtelen minden reális esélyét visszaszerezné a Top 16-ra, de mérhetetlenül nagy papírforma-borulás lenne, ha Seibutisék idegenben is megtréfálnák Batiste-ékat.

Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 4 - 1) - Laboral Kutxa (spanyol, 2 - 3) (20:45)

Hanga Ádám már edz, de még nagy valószínűséggel nem veti be ma őt Sergio Scariolo mester percekre sem, viszont Lamont Hamilton már ott lehet a parketten, ami óriási erősítés a palánk alatt nem túl acélos Laboral számára. Rossz hír viszont, hogy az évek óta nem látott formában pattogtató Andres Nocioni kiesett egy időre, valamint Fabien Causeur sem térhet még vissza, tehát ezúttal is elég foghíjas lesz az első játéknapon a Maccabit otthon két vállra fektető baszk alakulat. Az izraeli kirakatcsapat négyes sikerszériában van, s eddig csak a vitoriaiak tudták legyűrni ebben a kiírásban a csoportot vezető Maccabit, tehát nagy lesz a visszavágás vágy a Blatt-tanítványoknál és bizony Tel-Avivban egyértelműen ők is az esélyesek a körülményeket tekintve.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus