Euroliga: A Milano ellen kötelező a győzelem Hangáéknak

A legutóbbi hét meccsükből hatot elbukó baszkoknak mindenképpen nyerniük kell ma a sereghajtó ellen, különben komoly veszélybe is kerülhet playoff-részvételük. A Fenerbahce Kaunasban, a Real Madrid Isztambulban, az Olympiakosz Tel-Avivban, a Zvezda pedig odahaza a Bamberg ellen készül újabb sikerre, felemás előjelekkel.

Alapszakasz, 24. forduló

Zalgiris Kaunas (litván, 10-13) – Fenerbahce (török, 15-8) (18.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Pokolian nehéz csatára számíthat a Fenerbahce a Zalgiris vendégeként, hiszen az alapszakaszban a minimum a legjobb négybe igyekvő törökök a 4-6 hétre kidőlt Kosztasz Szlukasz mellett a kisebb bokasérüléssel bajlódó Jan Veselyre sem számíthatnak Kaunasban. A hiányzók mellett a Zalgiris pazar formája is komoly fejtörést okozat majd a tavalyi döntősnek, hiszen a litvánok az utolsó öt meccsükből négyet megnyertek. A Jasikevicius mester által fanatizált hazaiak megérezték tehát a vérszagot, és már csak két győzelemre vannak a hetedik-nyolcadik, még rájátszást jelentő helyektől. Jó alkalom tehát ez egy újabb Zalgiris-bravúrra, kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki ebből a találkozóból.

Galatasaray Odeabank (török, 7-16) – Real Madrid (spanyol, 18-5) (18.45, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A Real Madrid sorozatban tízedik győzelmének megszerzése érdekében utazik Isztambulba, ahol a spanyol gárda toronymagas esélyesként lép pályára a Galatasaray ellen. Az utolsó és az első csatáján szinte csak a hazai pálya előnye, és az ott uralkodó elképesztő atmoszféra szól a törökök mellett, minden más a hispánok sikerét ígéri. A Galatában ráadásul nem léphet pályára az eddig legstabilabban teljesítő kiválóságuk, Blake Schilb, illetve mellette Emir Preldzic sem. A menetelő, bombaformában játszó Sergio Llull illetve a héten nagykorúvá váló Luka Doncic vezette Real lehet egyébként az első a mezőnyben, aki egy újabb győzelemmel matematikailag is biztosítja playoff-tagságát. 

Crvena Zvezda mts (szerb, 13-10) – Brose Baskets Bamberg (német, 8-15) (19.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A Galatasaray legyőzése után a Bamberget fogadja a Crvena Zvezda, azaz egy újabb megoldható feladat előtt állnak Szimonovicsék, amivel tovább erősíthetik remek pozíciójukat a tabellán. Ami az utolsó hét meccsükből hatot elbukó németeket illeti, nekik a múlt heti, Zalgiris elleni hazai vereség jelentette végleg a playoff-álmaik lezárulását, azaz innentől ha úgy tetszik már tét nélkül játszhatnak minden egyes fellépésükön. A Zvezda otthonába látogatni még a legnagyobb sztárcsapatoknak sem egy leányálom, a szerbek legutóbb például mindössze 58 pontot engedélyeztek a Galatának, és ennek a találkozónak is ők a favoritjai.

Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 8-15) – Olympiakosz (görög, 16-7) (20.05, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az Olympiakosz még ezen a héten is Vaszilisz Szpanulisz nélkül lép pályára és utazik ezúttal a Maccabi Tel-Avivhoz. A görögöknek vezérük nélkül is komoly győzelmi esélyük volt legutóbb idegenben a Fenerbahce ellen, ám ezzel végül nem tudtak élni és elbukták ezt a végletekig kiélezett rangadót. Éppen emiatt nagyon kellene az újabb siker a piros-fehéreknek, amivel továbbra is megtartanák dobogós helyezésüket. Erre minden esélyük meg is van, hiszen a liga legszervezettebb csapata látogat a legkaotikusabb állapotokkal bíró gárdához. A teljesség igénye nélkül edzőváltásokon, játékoscseréken és belső botrányokon is túllévő izraelieket most éppen még sérüléshullám is sújtja, hiszen Andrew Goudelock és Joe Alexander mellett minden bizonnyal Quincy Miller és Devin Smith is kihagyja a találkozót. A Maccabi egyébként Diamon Simpson személyében Csehországból erősített, ám egy újabb hihetetlen fordulatként ő a rossz időjárási viszonyok miatt egy nappal később érkezik csak meg Tel-Avivba, így az Olympiakosz ellen még nem léphet pályára.

Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 12-11) – EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 7-16) (21.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

Most már nincs pardon, a Milano ellen kötelező a győzelem Hangáéknak, különben komoly veszélybe kerülhet a Baskonia playoff-szereplése. A múlt héten az Efes ellen nagyot buktak a pocsék formában lévő, legutóbbi hét meccsükből hatot elveszítő vitoriaiak, azzal a vereséggel ugyanis nemcsak beérték, de jobb egymás elleni összevetésük miatt meg is előzték őket a törökök. Jó hír a baszkok számára, hogy erre a meccsre már zöld utat kapott a mintegy egy hónapja hiányzó Toko Shengelia, akire nagy szüksége is van a Baskoniának, hiszen mikor ő még játszott, akkor a harmadik helyen állt csapata, most viszont már csak a nyolcadik pozícióban vannak és komolyan a hátuk mögé kell tekintgetniük. Az ellenfél Milanónak is bőven akadnak gondjai, hiszen amellett, hogy az előző fordulóban odahaza kikaptak az eddig szintén nem éppen brillírozó Barcelonától, keresztszalag-szakadás miatt a teljes szezonra elvesztették Zoran Dragicot, akihez hasonlóan Krunoslav Simon sem lép pályára Baszkföldön.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus