Ezúttal elbukták az El Clásicót Hangáék

A spanyol bajnokság után az Euroligában már nem bírt a Barca a Reallal, a sorozatban harmadszor kikapó katalánokon Hanga sem segíthetett.

Euroliga, alapszakasz, 12. forduló

Real Madrid (spanyol, 10-2) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 6-6) 92-65

A Barcelona a Fenerbahce elleni hazai és a Buducsnoszttal szembeni idegenbeli vereségek után a javítás reményében érkezett a Real Madrid elleni csúcsrangadóra. Ám ahogy a katalánok néhány hete az ACB Ligában, úgy most a királyiak is magabiztosak voltak az El Clásicón, ezúttal is megérdemelt hazai győzelem született.

A Real jobban kezdett (8-2) és a folytatásban is vezetett, ám a második negyed közepéig többek között Hanga Ádám 8 pontjával abszolút lőtávolságon belül tartotta magát a Barca. 28-23 után azonban elveszítette a fonalat a vendégcsapat, a Campazzo-Carroll-Taylor-Thompkins-Tavares ötös pedig egészen parádésan működött a madridiaknál, akik kontrollálták a palánkok alatti területet és lényegében a játék minden szegmensét. A nagyszünet előtt ráadásul Carroll bevágott emberről egy pokolian nehéz triplát, majd a dudaszó pillanatában Campazzo is egy elképesztő háromnegyed pályást, így a Real 31-13-ra nyerte ezt a játékrészt és 53-30-ra vezetett a félidőben. Ezzel lényegében el is dőlt a találkozó, a hátralévő idő formalitás volt csupán.

A Barcában Hanga Ádám ismét a jól teljesítők közé tartozott, kezdőként 8 pontig (4/2 dupla, 3/1 tripla, 2/1 büntető) jutott, leszedett 4 lepattanót, szerzett 3 labdát, kiosztott 2-2 gólpasszt és sapkát, beütött 4 és kiharcolt 3 faultot, így 10-es indexmutatóval zárt, amivel a Barca második legjobbja lett.

A Real Madrid legjobb dobói: Thompkins 17/9, Randolph 16/12, Carroll 15/3, Tavares 12
A Barcelona legjobb dobói: Heurtel 16/6, Pangos 11/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus